Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

21 oktober 2014

Löparskorna och en god bok måste alltid få plats i väskan:-)

Det finns vissa saker som är viktigare än andra att få plats med i väskan när man är ute och reser. Löparskorna (och kläderna förstås)och en god bok!

Att ge sig ut på en löparrunda i nya områden är spännande och omväxlande mot de vanliga rundorna och idag var Älvsjö stället för mitt äventyr. 
Efter en lång dag med tidigt flyg till huvudstaden och en hel dags möte var det skönt att dra på sig skorna och ge sig av ut i den kalla höstöuften. Det är absolut kyligare här än hemma i Götet!
Jag tänkte att jag ville springa runt milen men ville inte springa på några ödsliga platser eftersom jag inte kände till områdena. Det gick ju sådär.....:)
Eftersom det var fullbokat inne i city och vi ska på mässan i morgon så bor vi på Connect hotell med gångavstånd till mässan. Runt omkring finns industrier och bostadsområden med villor och lägenheter. Villaområde känns tryggt så jag tog sikte ditåt. Där blev det några varv  runt samma gator för att inte komma för
långt bort samt att det var en del folk i rörelse där. Hittade en go backe också som jag tuggade uppför fyra gånger.

Efter några kilometer var det dags att dra sig tillbaka. Hmm...få se nu....vilken väg kom jag på....? Nähä....inte den....nytt försök...känner inte igen mig där heller... 8 km in på rundan stannar jag till första gången för att kolla Google Maps. Okej...ditåt ska jag. Springer på och är plötsligt ute på dubbelfilig bilväg...inte helt okej... Vänder...kollar kartan igen...hur tusan kommer jag över järnvägsspåren utan att springa in i den där ödsliga parkdelen...? Provar en annan väg...äsch det gick inte heller....Ser sen en tjej som cyklar in i parken och då vågar jag. Vad fånig man är...eller jag är...men det känns lite läskigt att springa in i en okänd park en mörk höstkväll. Ökade tempot, kom igenom parken och kände igen mig! Gött!!! 

12 km fick jag ihop innan det blev ett besök in på Hemköp för att handla yoghurt, frukt och knäckebröd att festa på under kvällen. Hade hunnit notera en micronvågsugn på rummet innan jag stack ut så jag köpte även micropopcorn som jag mumsade på innan det var dags att krypa till kojs. Det var gott, men inte lika gott som mina stora, luftiga  hemmapoppade popcorn :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar