Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

02 november 2015

En ny erfarenhet :)

Ikväll var det dags! Jag har varit med och tittat på två pass tidigare men idag var det dags för mig att hålla mitt första pass som ledare för Team Nordic Trail. 
http://www.teamnordictrail.se/lopargrupper/goteborg/

Jag hade rutinerade Linus som sällskap och vi började med att hälsa alla välkomna och sedan tog Linus täten och tog oss med in i mörkret i Botaniska trädgården. Ljuset från pannlampornas sken guppade upp och ner och vi tog oss uppåt till en lämplig slinga. Där körde jag lite benpendlingar för att aktivera bålen och öka flexibiliteten i höfterna och efter det körde Linus lite pulshöjande löpning några hundra. Därefter satte vi igång med 5 x 3 min intervaller med gå eller småjoggvila i 1 min mellan intervallerna. Gänget kämpade SÅ bra! Det är inte alltid så lätt att springa i mörkret med pannlampa om man inte gjort det tidigare som vissa inte hade gjort men det gick jättefint för alla, även om några var lite oroliga innan. Men man är ju inte ensam när man springer med Team Nordic Trail, dels är det andra löpare runt omkring och dels ser vi ledare till att alla är med och ingen lämnas ensam. Den här formen av löpning är för alla, oavsett nivå så kör man efter sin förmåga och det är underbart att vara ute i skogen! 
När intervallerna var klara var det dags för ett par styrkeövningar och jag tyckte det var roligt med lite lek samtidigt så jag testade ett par övningar som var lite knöliga på underlaget, men vi körde ändå på med armhävningar i ring där man säger en siffra varje gång det är ens tur och däremellan står man i plankanposition. Därefter gick vi ihop två och två och körde upphopp med ryggarna mot varandra. Hmm....det gick la sådär :) Haha, några var grymma men det är faktiskt inte så lätt så det är bättre att köra även det på bättre underlag. Får man till det så är det rejält jobbigt! Nu fick vi skratta lite i alla fall :) Efteråt tog Linus täten igen och tog oss med på en nedjoggningsrunda tillbaka till starten där vi stretchade en stund innan vi tackade för idag. Riktigt riktigt roligt var det och energin dröjer sig kvar även idag! Jag ser redan fram emot måndag om två veckor då det är dags igen, då är det fartlek som gäller! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar