Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

23 november 2015

Olika former av stress..

Den här måndagen var en märklig dag. Den fullkomligt flög förbi! Bra när det är måndag kanske men samtidigt gillar jag alla dagar så jag vill inte ens att måndagen ska gå för fort :)

Hur som helst så skulle jag sluta en timme tidigare så jag laddade för det redan på morgonen. Prioriterade bort det som inte var brådskande just idag och betade sedan av grej på grej. Hade grymt flyt i arbetet och fick sätta check på många punkter. Vad gött det är när det flyter på! Strax innan lunch bokade jag spontant in mig på yogapasset på gymmet. En lite okänd mark för mig men jag hade gott sällskap av Patrik som äger det här grymma gymmet och inte heller är någon van yogautövare, än.....:)

Jag har bara varit på yoga en gång tidigare och den varianten var definitivt inte för mig. Sitta och göra ett mantra i 11 minuter var inte avkopplande i min värld utan snarare stressande. Det tog några år men nu var det alltså dags att prova igen. Det är ju så många som verkligen älskar yoga och min inställning ändrades definitivt efter dagens pass. Elaine är en instruktör med ett behagligt lugn och ett behagligt sätt att prata oss igenom passet. Det var många sköna stretchövningar och jag kunde känna nyttan med varje rörelse. Helt klart ett perfekt komplement till all hårdträning där man stressar kroppen till prestation men glömmer eller hinner inte låta musklerna sträcka ut och få det blodflöde de så väl behöver. När jag gick tillbaka till jobbet var det med en skön känsla i kroppen och benen kändes lätta! Jag kommer kanske inte köra yogapasset varje vecka men jag kommer definitivt att göra det igen. 
Flytet i arbetet höll i sig på eftermiddagen. Ett högt tempo men en skön stress eftersom jag kände att jag fick avslutat mycket. Stressen hade inte varit lika skön om det varit tvärt om, att jag inte lyckades slutföra något.
Jag kom iväg från jobbet i tid och eftersom min man är på tjänsteresa och inte hade bilen så tog jag den för att snabbt komma hem och hämta lillkillen och gå på utvecklingssamtal på skolan. Där tog dock mitt flyt en liten paus. Satt i andra tankar och låg i fel fil i Götatunneln så jag fick svänga av mot Järntorget. Jaja, det spelar inte så stor roll tänkte jag för klockan var ju bara strax efter fyra så trafiken borde inte ha tjocknat till än. Men se där hade jag fel!!! Hela Linnégatan stod nästan stilla! Krypfart hela vägen och vid Linnéplatsen var det fullständig kaos. Där försvann min tidsmarginal, och lite till! Kommer hem, slänger snabbt på mig löparkläder, sliter med mig pannlampa, löparryggsäck, mössa och vantar och så springer jag och Alvin ut till bilen och kör bort till skolan. Utvecklingssamtalet går bra och efter att ha släppt av Alvin hemma igen kör jag bort till Botaniska trädgården där jag ska hålla i traillöpningen för Team Nordic Trail. Sladdar in på parkeringen och hinner lagom på plats till kl 17.59 och kan hälsa 11 tappra löpare välkomna. Vi ger oss av upp i mörkret och pannlamporna visar vägen. Efter några minuters uppförslöpning finns en tjärn som visade sig perfekt att springa runt i de 40 sek intervaller jag planerat in för gruppen. 40 sek med 85-90% kapacitet och vila 20 sek mellan intervallerna. Ett varv runt tjärnen blev 10 intervaller, samlade sedan ihop gruppen, hämtade andan och körde 10 till. Därefter lite styrkeövningar och långsam jogg tillbaka för lite stretch och fotografering :)


Puh...jag hann, och passet gick bra.... Efteråt rullade jag sakta hemåt. Storebror hade fixat mat till lillebror och de fick en mysig stund tillsammans. 
Det var som sagt en märklig dag, med olika typer av stress....det mesta positiv stress till något roligt, men att stressa i trafiken är ju aldrig roligt. Jag förstår faktiskt hur lätt det är att bli galen på sina medtrafikanter. I kaoset vid Linné höjer en gubbe armarna åt mig fast jag bara står där utan att komma framåt och det egentligen är hans fil som bör hejda sig lite. Då blixtrar det till inom mig och jag höjer armarna tillbaka i en frågande gest och blänger på honom som för att säga: Fattar du inte att jag har bråttom och att jag har köat här hur länge som helst! Lilla snälla jag känner mig inte så snäll längre! Jag vill ju också komma framåt! Nåja, efter lite löpning rann det hela av mig och min totala bild av dagen blev "Grym dag!" Effektiv på jobbet, avslappnad med yoga på lunchen, bra utvecklingssamtal med Alvin och ett gött löppass i mörkret. Somnade sedan gott och pigg och alert gav jag mig av till jobbet på tisdag morgon. Strax efter att jag kommit till jobbet ringer min mobil och det är en kvinna som säger att hon hittat ett Visa kort med mitt namn på i en parkeringsautomat vid Botaniska trädgården när hon skulle parkera på morgonen. Jag hade alltså i all hast tagit parkeringslappen och sprungit iväg utan att ta mitt kort! Jösses vilken flax att det var en ärlig människa som hittade det efter att det suttit en hel natt i automaten och att hon hittade mitt nummer. SÅ tacksam! Gissa vart hon jobbade då! Jo på Institutionen för stressmedicin! Hmm...... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar