Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

01 april 2014

Ledig dag och inte närhet till gym, ja då......

........får man ordna sitt egna gym! 

Sämre plats för styrkeövningar finns ju än en klippa på Billdalsbadet!
Naturen funkar fint när det kommer till armhävningar, dips, plankan, hopp upp på sten, klättra mm mm. Det är bara fantasin som sätter gränserna:-)
Att träna spänst vinner man på som löpare. Våra muskler och senor är som gummiband och töjer man ut dessa så blir det en kraftig fjädring tillbaka. Förbättrar man spänsten får man en explosivare muskelstyrka och blir alltså bättre på att utveckla en stor kraft på kort tid vilket ger ett effektivare löpsteg.
Att hoppa jämfota så högt som möjligt flera gånger i rad, typ 6-8 gånger utan att vila emellan varvat med att hoppa så långt som möjligt flera gånger i rad är ett exempel på en bra övning för spänsten. Utför gärna övningen både med båda benen samtidigt och med ett ben i taget.


Tänk dig sedan en ca 30 meter lång sträcka med bildäck utlagda och hoppa som att du landar med benen i mitten på varje däck och fortsätt med "skipping" där du trycker ifrån med en fot i taget och drar upp knät så högt som möjligt i varje steg. Ha foten i marken så liten tid som möjligt och kör framåt sisådär en 30 meter.
Burpees är en go övning där man inte bara får med spänsten utan även lite armhävningar på samma gång. Vad är en burpee då? Nedan bildserie kan ganska tydligt visa hur man från ett upphopp hoppar ner i armhävningsställning, gör en armhävning, hoppar upp igen redo för nästa upphopp.


Vem vet, kanske det är en käck utmaning att anta och med den övningen får hela kroppen sig en nyttig stärkande genomkörare oavsett om du vill bli en spänstigare löpare eller inte.
 

Ja visst är det härligt nu med den tidiga våren, ljuset och värmen som anas och man kan vara ute på kvällspromenader och sena träningsrundor. Men när jag är här nere vid Billdalsbadet längtar jag verkligen efter den "riktiga" våren. När träden blir ljusgröna, vindarna ljumma och kvällarna långa. Då brukar Billdalsbadet vara platsen för ett kvällsdopp, picknick-middag eller stället man bara träffar trevliga människor på helt enkelt efter den slumrande vintern. Och snart....snart är vi där :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar