Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

31 mars 2014

Lika mycket som jag inte älskar.....

.....när det är segt på rundan, lika mycket älskar jag när jag ändå genomför det jag förutsatt mig innan jag ger mig ut! När jag gjort det, utan att ge upp utan bara nöta på, steg för steg med fokus på målet, då vet jag också att jag blivit starkare! Starkare fysiskt och starkare psykiskt! 

Igår var det en sån runda....Benen var trötta och jag hade alldeles för dåligt med vätska i kroppen. Vätskebalansen är för mig väldigt viktig har jag märkt. 
Inte under tiden, då behöver jag inte dricka mycket alls. Varken medan jag tränar eller springer ett lopp, men jag behöver vara förberedd med bra vätskebalans innan!
Eftersom Lucas fortfarande är på tjänsteresa kände jag att jag var tvungen att få in ett effektivt pass. Ville inte vara ute 2-3 timmar på ett långpass så jag bestämde mig för minst en mil terräng uppe vid Oxsjön och Sisjön. 

Jag tog bilen dit även om det bara är några kilometer att springa men jag behövde kunna handla på vägen hem. Som sagt, logistik, logistik i vardagspusslet :-)
Jag har sprungit runt Oxsjön innan men inte runt Sisjön så jag tänkte att det kunde vara skoj att testa den rundan först. Det var en gott kuperad slinga med goa stigningar som sög rejält i dom redan trötta benen.

När jag kom tillbaka från att ha rundat Sisjön var det verkligen lockande att springa till parkeringen. Men.....med en snabb blick på klockan såg jag att den bara visade 8,5 km. Trots att jag ändå sprang fel där vid 6 km så hade jag inte sprungit längre än så. Hmm....jag hade ju bestämt mig för minst en mil!!! 
Utan att medvetet göra valet märker jag hur jag svänger av och vips, så var jag på väg runt Oxsjön också! Det är bara 2,5 km runt den sjön men också kuperat och riktigt bra träning. Efter sjön är det 500 m spurt bort till bilen och då....äntligen kunde jag pusta ut och se att distansen mätte 11,5 km.

Gott! 1,5 km längre än dagens minimum och ett pass med nyttig backträning avklarat. Lite stretching och en stunds mindfulness bland vitsipporna som lyste så vita och vackra gjorde det till en början så jobbiga passet till en njutning :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar