Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

24 april 2014

Löpskolning, tyckte inte vi gjorde så mycket....egentligen...

....men jag känner idag att vi faktiskt gjorde en hel del!
Josefine från Idrottsdietisten började med att låta oss jogga lugnt en liten stund som uppvärmning och sedan pendla med benen ett i taget. Bak så långt som möjligt och svinga det framåt så långt som möjligt, 20 på varje ben. 


Därefter korsade vi ena benet framför det andra, armarna gick i en båge ner på var sin sida om benen där händerna drogs genom gräset och så upp igen. Samma sak där, 20 repetitioner med respektive ben framför det andra. 

Nu var det dags att lägga oss ner på marken. Slottsskogen är ett populärt ställe att rasta sina fyrfota vänner på så det gällde att se sig för i gräset innan man la sig till rätta så ingen slarvat med att plocka upp efter sig:-)
Väl nere på rygg så rullade vi bakåt med knäna bakom öronen, sen framåt till sittande position med benen utåt och lätt tänjning framåt. Bak igen och upprepa 15 gånger. 


Övningarna fortsatte på marken och nu sträcktes armarna ut åt sidorna och varje fot skulle upp och nudda motsatt arm. 15 gånger med varje ben. 

Omvänt på mage där benen korsades bakom ryggen i ett försök att nå motsatta handens fingrar.
 
Kändes som ett lätt gympapass i kvällssolen:-) 
Och när ska vi lära oss springa då?!
Jo, nu när vi gjort lite förberedande övningar som är bra för löpsteget var det dags att upp och skutta! Vi började med att ta oss framåt genom att lyfta ett ben i taget högt och låta det andra liksom skutta med. Inga mellanhopp utan ett nedslag på varje fot. 

Efter det var det dags att koppla ihop det hela och ta sig framåt med höga knän på båda benen, spänd fot och landa med fötterna under kroppen. Ingen hälisättning och ingen tåisättning! Lätt framåtlutad med höften före så kommer man framåt trots att det inte känns som att man ska det när man ska sätta foten under kroppen!
Armarna ska man inte glömma, dom ska också jobba. Pendla bakåt med armbågen för att ge hjälp åt farten framåt. 

Vi körde sedan ett par vändor med långa steg och höga knän, ungefär som när man hoppar tresteg! Och det gör man ju! Haha, men så som dom som hoppar tresteg gör då :-) Liksom hänger i luften och gör ett nedslag innan nästa långa steg, inga mellanskutt!
Å nu....nu var det dags att applicera tekniken till "vanlig" löpning!
Fokusera på tekniken, långsamt först, höga knän, övergå i snabbare tempo och normal löpning fortfarande med vikt på tekniken! Se där ja, det kändes ju helt okej, lite konstigt...men ändå okej:-)
Vi avslutade med lite längre race i ett jämnt kontrollerat tempo, ca 120m och fortfarande med fokus på tekniken såklart!
Josefine tyckte vi hade så bra kondis så vi fick inte så mycket vila mellan intervallerna vilket gjorde att det ändå blev lite puls på rusherna. Med facit i hand så tyder träningsvärken i baksida lår, vader och rygg på att vi trots allt "gjorde något". Det var en del ovana rörelser, men ack så nyttiga!
Och som vanligt....ett glatt gäng när man tränar med M.I.T Tough Team! :-)

Nu har våren anlänt på riktigt till Götet så jag ser fram emot mycket go utomhusträning framöver. 

Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vad roligt att jag hittade till den här sidan, visst minns jag er! Kul att se att du kände av träningen, som du säger betyder ju det att vi gjorde någonting ! ;) Hoppas du kunnat ha nytta av det även efter vårt pass. Lycka till på träningar och tävlingar i sommar, och hör av dig om du vill köra nåt mer pass med löpning eller annat som förbättrar din hälsa eller idrott!

    Mvh Josefine, idrottsdietisten :)

    SvaraRadera