Fyll i din mailadress för mail vid nya inlägg :)

18 oktober 2015

Provade ett nytt recept

Jag tycker inte riktigt om att köpa bröd.....jag tycker alla smakar lite samma....samma konstgjorda liksom.....och det känns som att man betalar för tillsatser utan nytta. 
Jag tycker ju dessutom om att baka bröd men problemet i den vardag jag lever i som heltidsarbetande mamma och fru så hinner jag inte alltid så mycket som jag skulle önska. Dygnet är för kort helt enkelt :)
Jag provar mig fram när det gäller recept på bröd och min man brukar säga att direkt jag gör ett bröd de gillar så provar jag något nytt. Haha, ja lite så kanske det är men jag vill liksom hitta det optimala. Det ska vara enkelt att göra och massor med nyttig energi! 
Häromdagen fick jag så ett nytt recept av min svägerska, ett enkelt recept där man kalljäser degen över natten. Sagt och gjort, på lördag kväll efter "Så mycket bättre" var slut på TV:n rörde jag ihop degen. 5 dl vatten, 1/2 pkt jäst, 1 msk olivolja, 1 msk honung, 2 tsk salt och 12 dl rågsikt. Det var enkelt att röra ihop, in i kylen med det och i säng. 
På söndag morgon lyckades vi sova lite längre och klockan hann bli nio innan jag klev upp, satte ugnen på 225 grader, klickade ut degen och in med plåtarna. 

Strax spred sig en härlig doft i huset och 20 min senare kunde jag bjuda övriga i familjen på nybakade frallor. Dom var riktigt goda och nu när jag testat grundreceptet kommer jag boosta frallorna med lite smått och gott. Chiafrön, solrosfrön, hackade valnötter, sesamfrön, havregryn, lingon, ja det är bara fantasin som sätter gränserna. Jag kommer också att tillsätta lite keso eller möjligtvis kesella för att de ska bli lite saftigare. Nybakade var det inga problem men dag två var de i ärlighetens namn rätt torra och tråkiga. Så, ny omgång till helgen :)
Den lyxiga söndagsmorgonen följdes av en härlig promenad runt Amundön med en kaffestund på klipporna. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar